Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Hoop-actie’ voor Hope4Kids

Geplaatst op: 8 mei 2018

Een Hoop voor Hope4Kids. Dat is het ietwat dubbelzinnige thema van de volgende actie van het 2e/3e Wereldproject. Vrijwilligers van Hope4Kids komen op maandag 14 en dinsdag 15 mei namelijk langs de Genemuider deuren met toiletpapier. Met de aanschaf van deze voor iedereen cruciale rollen worden veel kinderen in Roemenië geholpen.

De Genemuider families die betrokken zijn bij de stichting Hope4Kids zijn blij met alle reacties tot dusver. Onder meer de loop voor Hope4Kids, wine and bites en de verschillende verkoopacties hebben mooie bedragen opgeleverd. Met de wc-papier actie staat de volgende alweer op stapel. Op maandag en dinsdag komen de vrijwilligers tussen 18.00 en 21.00 uur langs de deuren. “Acht rollen wc-papier, drielaags. Een pak kost drie euro, drie pakken 7,50 euro. Niemand kan zeggen dat ze de rollen niet kunnen gebruiken…”, klinkt het met een glimlach vanuit de organisatie.

Dat toiletrollen altijd van pas komen, merkte de organisatie de afgelopen weken al. Het Genemuider bedrijfsleven werd benaderd met een wc-rol met daarop alle informatie over de actie. “Een mooi aantal bedrijven heeft vervolgens rollen besteld of een financiële bijdrage voor de inkoop gedaan. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. En bovendien een mooie start van deze actie. Wij hopen dat we volgendeweek ook veel rollen mogen verkopen”, zegt Margriet Eenkhoorn namens de organisatie. Albert Heijn heeft ondertussen twee trailers met pakken toiletpapier afgeleverd.

Met alle acties tot en met december zetten zes gezinnen uit Genemuiden zich in voor pleegkinderen in Roemenië. Ze hopen voldoende geld in te zamelen voor het realiseren van een speeltuin en een moestuin bij een kindertehuis. Andere inwoners uit het dorp waar dat tehuis staat mogen daarvan gebruikmaken. Ookondersteunt Hope4Kids een project met woon- en leerplekken voor pleegkinderen die ouder zijn dan 18 jaar. Die mogen in Roemenië niet langer in een pleeghuis wonen, waardoor hun toekomst vaak onzeker is. Met het project worden ze beter voorbereid op de rest van hun leven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500