Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters weer op dreef

Geplaatst op: 21 mei 2018

Zaterdag 12 mei maakten Mirthe Bakker en haar schimmel Sultan in Nieuwleusen hun debuut in de hoge dressuurklasse Z2. Ze reden een prachtige proef en wonnen met 245 punten de 2e prijs (klasse Z1-Z2, cat. CDE). Op zaterdag 19 mei reden Mirthe en Sultan hun tweede Z2-proef in De Wijk. Met 239,5 punten pakten ze nu zelfs de 1e prijs in de klasse Z1-Z2, cat. CDE.

Alène Roeland reisde met haar paard Ilexia af naar Olst en Balkbrug. In Olst reed de combinatie naar een mooie 6e prijs in de klasse B en een 4e prijs in de klasse L. In Balkbrug reed Roeland wederom een goede rit in de klasse L en eindigden op een 4e plaats. Tessa ten Klooster had een succesvol weekend in De Wijk met haar Troy. Ze reden een goede proef in de gecombineerde rubriek L2/M1 cat. ABC en behaalden een 1e prijs.

Afgelopen zaterdag werd in Hasselt de tweede selectie verreden voor de Hofvlietvilla Bokaal. Na een goede eerste selectie waren Jenine Altena en haar paard Imposant ook sterk tijdens de laatste selectie van de competitie. Voor beide proeven behaalden zij 202,5 punt en werden daarmee 1e en 3e. Door dit resultaat mocht de combinatie starten in de finale, waar ze met 182 punt een 5e plaats behaalden.

Ook Lisanne Kanis was succesvol tijdens deze competitie. Zij reed met Indy een sterke eerste selectie waarin ze beide proeven wonnen, ook tijdens de twee selectie waren ze onverslaanbaar en werd Kanis weer tweemaal 1e met 204 en 207 punt. Ook voor hen betekende dit een finale plaats. Ondanks een lange dag zette Indy z’n beste beentje voor en behaalde de combinatie een uiteindelijke 3e plaats met 185 punt. In De Wijk en in Putten werden Bixie wedstrijden georganiseerd en ZWR’s jongste talenten behaalden hier prijzen. Evi Flier en haar nieuwe pony Bonnie deden mee in Putten. Ze reden twee dressuurproeven en wonnen een mooie 5e en 2e prijs.

In De Wijk kwam Maartje Kolk succesvol aan start. Bij de discipline dressuur behaalde zij 82 punten en bij het springen 34 punten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500