Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Van Rees vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 28 mei 2018

Jos van Rees en Alieke Kooijman traden op 24 mei 1968 in het huwelijk in het gemeentehuis van Genemuiden. Burgemeester Bilder heeft hen 50 jaar later persoonlijk gefeliciteerd met hun gouden huwelijksjubileum in hun woning aan de Lus in Genemuiden.

Alieke is in Zwolle geboren en op 12-jarige leeftijd verhuisd naar Genemuiden. Tot haar huwelijk had ze een baan bij Edel Tapijt op kantoor. Jos is geboren en getogen in Genemuiden. Hij werkte bij zijn ouders die in de Langestraat een boerderij met kleine riethandel runden. Jos en Alieke leerden elkaar kennen tijdens het flaneren op de Kaai in Genemuiden op zaterdagavond.

Na hun huwelijk heeft Jos de boerderij en de riethandel overgenomen en uitgebreid. Met de boerderij stopte Jos na zeven jaar en vijf jaar later werd aan de Greenteweg “Riethandel Jos van Rees” opgericht. Jos en Alieke hebben 35 jaar naast de riethandel gewoond. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door hun twee zoons.

Tot 2011 heeft Alieke altijd op kantoor van het bedrijf gewerkt. Daarnaast is zijn bestuurlijk actief bij de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen. Ondanks dat Jos de gepensioneerde leeftijd heeft bereikt, is hij nog altijd werkzaam in de riethandel. Maandelijks brengt hij bezoeken in het buitenland. Daarnaast is hij als secretaris nog verbonden aan de bond van Riethandelaren. In hun vrije tijd trekken Jos en Alieke er graag op uit met de camper.

Samen met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden hebben zij op 26 mei het huwelijksjubileum gevierd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500