Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaren ondervinden weinig hinder ‘belevingsvlucht’

Geplaatst op: 30 mei 2018

Tekst en foto: Erik Eenkhoorn

Genemuidenaren ondervinden weinig hinder van de belevingsvlucht, die vandaag werd georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dat blijkt althans uit de reacties op de Facebookpagina van Genemuiden Actueel. Ook uit gegevens van RTV Oost valt die conclusie te trekken.

Uit de gegevens blijkt dat het per persoon verschilt. Op nog geen 100 meter afstand is uit de gegevens te lezen dat melder 1 het geluid zachter ervaart dan normaal terwijl melder 2 het als hinderlijk ervaart. De meeste meldingen zijn gedaan vanuit het centrum en de omgeving van de Langestraat. Op het industrieterrein werd geen melding gedaan.

De vlucht van Transavia liep twee uur vertraging op door een mankement aan het toestel. De Boeing 737 vloog om 18:41 over het Zwartemeer. Opmerkelijk om te melden: 79 mensen gaf al voor 17:22 uur de melding van overlast, terwijl de Boeing toen pas opsteeg.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500