Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Einde formatie; wethouders treden aan

Geplaatst op: 31 mei 2018

Twee nieuwe wethouders, Albert Coster van BGZ en SGP’er Maarten Slingerland, worden in de raadsvergadering van vanavond beëdigd. Maarten Slingerland zwaait daarmee af als raadslid en wordt in die rol opgevolgd door Genemuidenaar Karst Kolk.

Kolk verloor bij de raadsverkiezingen zijn zetel, omdat Wilhelm Bisschop met voorkeursstemmen werd gekozen. Vanavond keert hij weer terug als raadslid. Albert Coster komt niet vanuit de raad en hoeft daarom ook niet als raadslid opgevolgd te worden. Dat geldt ook voor Gerrit Knol, die wethouder blijft.

Vóór de installatie van het nieuwe college bespreekt de raad het coalitie-akkoord. Informateur Tamme Spoelstra, die vanavond van die taak ontheven wordt, licht dat tevoren toe. Dat alles vindt vanavond plaats in de raadszaal in Hasselt. De vergadering begint om 19:30 uur.

Na de installatie van het college, waarmee Zwartewaterland weer een missionair bestuur heeft, spreekt de raad nog over de uitbreiding van Kamperzeedijk Oost.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500