Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw elan voor ‘Oostbloklandstraat’

Geplaatst op: 26 juni 2018

Witte paaltjes wijzen bezoekers van het centrum naar de winkels aan de Klaas Fuitestraat en vice versa. Aan wethouder Slingerland de eer om zijn eerste ceremoniële handeling te verrichten: een paaltje bij de Boni werd als laatste aan het straatbeeld toevertrouwd.

De plichtpleging maakte het nut van de paaltjes meteen al duidelijk. Terwijl de betrokken inwoners, ondernemers en ambtenaren op de hoek Klaas Fuitestraat staan, wacht het plaatselijke journaille bij de brug op het Havenplein. Met een kleine wandeling zijn ze echter ook bij de supermarktstraat van Genemuiden beland. De paaltjes moeten meer mensen die tocht laten ondernemen.

“We kregen vaak het geluid dat de Oosterbrugstraat een beetje de uitstraling van een Oostblokland had. Toen zijn we met beperkte middelen gaan nadenken over een oplossing”, vertelt kerncoördinator Tineke van de Wetering. De paaltjes met daarbij tegels met het gemeentewapen van Genemuiden erin zijn uit die brainstorm gekomen. Een mooiere aankleding, en de bloemen van de MVG en van Johan Snel, doen de rest.

De tegels lopen zelfs door naar de brug bij de Koppel, waar sinds dinsdag toevallig net het water onderstroomd. Nu is het nog wachten op borden met de route. Die brengen bezoekers eerst naar ’t Olde Staduus, waar ze indien gewenst de weg in Genemuiden wordt gewezen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500