Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA praat wethouder bij over verkeersknelpunten

Geplaatst op: 27 juni 2018

Het CDA heeft met de nieuwe verkeerswethouder Coster de verkeersknelpunten in Zwartewaterland besproken. dit als vervolg op een gesprek met de vorige wethouder. In september organiseerde de partij al een inloopavond over verkeersknelpunten.

“We hebben een flink aantal successen geboekt, maar tijdens het gesprek met de wethouder bleek dat niet alle wensen uit de samenleving gerealiseerd kunnen worden.  Een aantal meldingen behoren niet tot de verantwoordelijkheid van de gemeente. Die heeft de gemeente bij de provincie neergelegd. Met andere zaken kan niets gedaan worden omdat het wettelijk niet kan of omdat ze geen verbetering vormen.”

Met de binnenkort aan te stellen extra BOA, gaat de gemeente inzetten op onder andere het foutief parkeren. Inmiddels is subsidie bij provincie aangevraagd en is er een verkenning gestart voor de realisatie van een fietspad langs de route Genemuiden-Ruimzicht- Zwolsesteeg. Wat snel opgepakt wordt is de fiets-bewegwijzering vanaf de rotonde bij De Noorde via Zwartsluis naar Hasselt.

Het CDA Zwartewaterland zal de aanwezigen van de inloopavond, voor zover de gegevens bekend zijn, en de mensen die gereageerd hebben per mail zo snel mogelijk persoonlijk berichten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500