Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bij Sportclub Genemuiden moet een nieuwe generatie opstaan

Geplaatst op: 30 juni 2018

“We hebben dertienhonderd wedstrijden aan ervaring ingeleverd. Er moet een nieuwe generatie opstaan”, zegt trainer Jan van Raalte over het aankomende seizoen. Hij doelt op het vertrek van veel spelers die lang het beeld van Sportclub Genemuiden 1 hebben bepaald. Jonge jongens en nieuwe spelers van buitenaf moeten dat gat opvullen. “Ik ben er wel van overtuigd dat we een goede selectie hebben”, zegt Van Raalte desondanks.

Boes, Rotman, Flier, Menting, Riemens…de lijst met gestopte of vertrokken spelers is lang. “En dat betekent dat twee jongens in de basis komen. Dat kan bijna niet anders. Voor de jeugd is dat een mooie uitdaging. En tegelijkertijd vraag ik van de jongens van buitenaf nog meer. Die moeten een extra stap zetten en de jongeren begeleiden”, aldus Van Raalte.

De trainer keek nog even kort terug op het afgelopen seizoen. “Bijna, maar bijna telt niet. Achteraf analyserend hebben we het kampioenschappen in delen van wedstrijden verspeeld. Vaak gingen we in tien minuten ten onder. Daarvan moeten we leren”, stelt Van Raalte, die desondanks uitkijkt naar de nieuwe competitie. “Qua sfeer en ambiance wordt dit seizoen misschien nog wel mooier. Clubs uit de streek als WHC, Flevo Boys en DETO komen erbij. Die brengen meer supporters meer dan de clubs uit het westen die we nu vermoedelijk weer kwijtraken.”

Komende dinsdag speelt de nieuwe selectie een oefenduel tegen PEC.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500