Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sampark Rally levert 17.000 euro op

Geplaatst op: 6 juli 2018

De zevende editie van De Sampark Rally was woensdag goed voor een opbrengst van maar liefst 17.000 euro. Dat bedrag werd bijeen gebracht door 61 deelnemende equipes. Stichting Sampark biedt hiermee 2.500 Indiase kinderen kans op een betere toekomst door middel van onderwijs.

De zevende Sampark Rally werd afgelopen woensdag 4 juli 2018 jl. gereden door het prachtige landschap van Salland en Twente. Een bijzondere editie, want voor het eerst in de geschiedenis van De Sampark Rally waren alle startbewijzen vergeven. De route van Laag Zuthem via Den Ham naar Mander en langs Hoge Hexel weer terug naar Laag Zuthem, bleek pittig. Nog voor de lunch was duidelijk dat deze tocht een uitdaging voor zowel beginners als gevorderde rallyrijders was. Op deze zonovergoten woensdag werd er in totaal 17.000 euro voor Stichting Sampark bij elkaar gereden.

In de boomgaard van Havenzate Den Alerdinck ontvingen de prijswinnaars hun welverdiende beker. In de Clubklasse reden Bianca Boogerd en Jeroen Troost met hun Volkswagen EOS naar de overwinning. De Porsche 911 van Ellis Fleer en René Nijboer kwam als beste uit de verf in de Sportklasse.

Meer kansen voor 2.500 kinderen
De opbrengst van dit benefietevenement komt ten goede aan de projecten van Stichting Sampark. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen en jongvolwassenen in India door het initiëren van kwalitatief goed onderwijs. Met vier basisscholen op het platteland en een aantal beroepsopleidingen in de sloppenwijken van hoofdstad New Delhi, kunnen zij zichzelf ontwikkelen en daarmee hun toekomstkansen vergroten. Inmiddels volgen meer dan 2.500 kinderen onderwijs.

Voortzetting projecten
Sinds de oprichting van de Stichting in 2007 heeft Stichting Sampark al veel bereikt in de sloppenwijken van New Delhi en op het platteland van India en mede dankzij de opbrengst van deze rally en allerhande vrijwilligersinitiatieven kunnen de projecten worden voortgezet. De projecten van Stichting Sampark zijn te volgen op de website www.sampark.nl, Facebook, Instagram en Twitter.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500