Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goed voorbereid naar nieuwe school

Geplaatst op: 24 augustus 2018

Na de zomervakantie is er een piek in het aantal verkeersongelukken onder brugklassers. Dat komt omdat zij nog moeten wennen aan nieuwe routes en automobilisten moeten wennen dat er weer fietsers op de weg zijn. Ouders kunnen kinderen helpen bij de overstap in het verkeer:

1. Route oefenen

Kent u de meest veilige route vanaf uw huis naar de nieuwe school en terug? Stippel deze uit en fiets deze route een paar keer samen met uw kind. Geef tijdens de fietsrit heldere aanwijzingen en wijs op mogelijke gevaren. Misschien lukt het u om met uw kind in de morgen- of avondspits te oefenen.

2. Dode hoek

Wijs uw kind op het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens, bussen, tractoren en bestelbusjes. Blijf er ruim en rechts achter en hou meer dan drie meter afstand.

3. Openbaar vervoer

Gaat uw kind met het openbaar vervoer naar school? Ook dan is het aan te raden een keer samen het traject te rijden. Denk hierbij ook aan de looproutes van en naar de haltes, het overstappen en veilig gedrag bij de halte.

4. Smartphone

Gebruik geen smartphone en muziek in het verkeer. Dat leidt af waardoor ongelukken kunnen ontstaan.

5. Veilige fiets

Zorg voor een veilige fiets en controleer deze regelmatig.

Gemeente Zwartewaterland helpt ook mee

In september start de gemeente Zwartewaterland weer met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ Tijdens deze campagne worden de weggebruikers erop geattendeerd dat er weer veel schoolkinderen op de weg zijn na een rustige zomervakantie. Dat kun je zien aan de spandoeken langs de weg.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500