Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Freedom Singers bij elkaar voor benefietconcert

Geplaatst op: 27 augustus 2018

Op zaterdagavond 22 september aanstaande zullen de oud-leden van gospelgroep “The Freedom Singers” een benefietconcert geven in d’Overtoom.  Tussen de optredens van de Freedom Singers zal professioneel gitarist Dirk van Coevorden een paar nummers spelen.

Dirk is de zoon van Truus en Hans van Coevorden en Truus is Truus Simons die tussen 1968 en 1978 vaak met de Freedom Singers optrad. Zij zet zich in voor kinderen van HIV-besmette moeders in Paramaribo. Deze kinderen worden veelal aan hun lot overgelaten. De opbrengst van het benefietconcert is voor de opvang van deze kinderen.

Ongeveer 45 Freedom Singers gaan een groot deel van het oude repertoire uitvoeren. Naast het lijflied “Oh, oh Freedom”, zullen nummers als “Oh when the saints”, “We shall overcome” en “Joshua fit the battle of Jericho”, zeker voorbij komen. Margriet van Dijk en Stijntje Heutink (leden van het organisatiecomité) hadden ook het idee om in het toen gedragen tenue te gaan zingen. “Dat zou natuurlijk prachtig geweest zijn, maar wij ontdekten dat dit niet mogelijk was: in de loop der jaren zijn de jurken, broeken en truien erg gekrompen, dus dat gaat niet door.”

Het benefietconcert begint om 19.30 uur en zal inclusief pauze ongeveer 2 uren duren.

Inlichtingen over de avond zijn te verkrijgen bij Gijs van Dalfsen, tel. 038 3855562, email

g.vandalfsen@icloud.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500