Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groot Koerkamp heeft het voor de bakker

Geplaatst op: 28 augustus 2018

Tekst Erik Driessen - Foto's Joke Veldman

“Ietsje vertraagd”, glimlacht Antoon Groot Koerkamp dinsdagavond aan de Klaas Fuitestraat. Een paar maanden later dan gepland kon hij met echtgenote Jolanda de nieuwe winkel openen. Die plechtigheid namen moeder Groot Koerkamp en een kleindochter voor hun rekening. Ze moesten hun enorm stokbrood door midden zien te krijgen.

Met de komst van Groot Koerkamp is het aanbod aan ‘versspecialisten’ verder uitgebreid. Groot Koerkamp viel voor de plek ‘in het centrum van de supermarkten’. Aan de Langestraat zag hij het aantal klanten teruglopen sinds de BONI uit het centrum vertrok. Volgens Groot Koerkamp moet een bakker in de buurt van een supermarkt zitten. Bovendien zijn de parkeermogelijkheden volgens hem nu veel beter.

De ambachtelijke bakker verwacht daarom veel van de nieuwe plek. Daar blijft het assortiment hetzelfde, al is er meer ruimte voor ‘hartig’. Groot Koerkamp kan bijvoorbeeld nu meer warme broodjes afbakken. Dat de plek aan de Klaas Fuitestraat een goede is, kan Marjan van Bosch Bloemen beamen. Zij werd door Groot Koerkamp ook uitvoerig bedankt voor alle hulp in de afgelopen periode.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500