Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemmers halen geld op met (com)passie

Geplaatst op: 15 september 2018

Maar liefst 1651,70 euro brachten zwemmers vandaag in het laatje voor de sponsoractie van badmeester Erwin Riezebos. Dat geld gaat naar de stichting Compassion, om geld in te zamelen voor Indonesische kinderen. Zelf zwom hij niet mee, maar gaat wel een halve marathon rennen in Indonesië. “We gaan daar projecten van Compassion bezoeken en ik ga één van onze vier sponsorkinderen ontmoeten.”

Door met eigen ogen te zien hoe het geld besteed wordt, krijgt hij ook het gevoel dat de kinderen daar een toekomst hebben, vertelt de badmeester. “En niet alleen de kinderen, maar ook hun familie.” Hij haal geld op met verschillende acties en levert de halve marathon als tegenprestatie. Riezebos schat dat er inmiddels 6.500 euro is opgehaald. Streefbedrag voor hem is 10.000 euro. “Er moet dus nog wel wat bij.”

Voornamelijk kinderen én een personeelsteam van het zwembad zwommen vanmiddag mee. Erin Rook, achtstegroeper, ging ervandoor met de prijs voor de meeste baantjes. Hi zwom in anderhalf uur 95 baantjes. Luna Boschman haalde het hoogste bedrag, 115,40 euro, op.

Erwins’ vrouw Gina zwom 1200 euro bij elkaar met 130 baantjes. “Zij is ook echt gericht op acties”, lacht Riezebos. “Ze heeft zelf ook al twee keer de marathon gelopen. Dit was voor nu een eenmalige actie. Maar je moet wel uitdagingen blijven houden.”

Hij vindt het belangrijk om verbonden te zijn met één goed doel. “Dat geeft voldoening.” 4 oktober vertrekt Riezebos naar Bali. Of hij 10.000 euro meeneemt, dat blijft nog even spannend.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500