Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers op de IJsselvliedtshow

Geplaatst op: 29 september 2018

Op 28 en 29 september werd een van de eerste kleindiershows van Nederland gehouden in het naburige Wezep. Hoewel op 1 september de jongdierendag was gehouden zijn de fokkers toch altijd weer benieuwd naar het resultaat op de grotere shows en de krachtmeting met dieren van fokkers uit andere delen van het land.

Vaak zie je op zo’n vroege tentoonstelling in het showseizoen dat de dieren nog niet zijn uitgegroeid en daarom nog niet in tentoonstellingconditie zijn. Toch waren enkele leden van de Zwartewaterfokkers met dieren in Wezep present op de IJsselvliedtshow aldaar in de manege en deden dit met wisselend succes. Onder de konijnenfokkers bevond zich van onze vereniging alleen J. Henniphof 4x ZG en 1x F behaalden zijn Groot Lotharingers en deze laatste was de mooiste Groot Lotharinger van de show.

De combinatie van Raalte vertegenwoordigd met Grote Leghorns 2x ZG en 1x F en hun Java krielen behaalden 3x G  2x ZG en hun haantje F, verder bij de dwerghoenders de Hollandse krielen van Hm. Bruins 5x ZG, de Barnevelder krielen van Joh. Barneveld 4x ZG en 1x F waarbij dit laatste deel ook de titel mooiste Barnevelder opeiste. Tot slot nog de combinatie Withaar met twee kleurslagen Wyandotte krielen de keurmeester gaf aan hun zwarte dieren 3 maal het ZG predikaat evenzo ook hun dieren in de kleurslag wit-zwart-columbia. Tot slot nog het allerkleinste kipje de Serama welke door A. Vinke hier in de kooien waren gezet 1x G 4x ZG en2x F viel hen ten deel en eveneens werd een van deze dieren de mooiste Serama van de show.

De komende tijd zullen door de leden diverse shows in het land bezocht worden en inmiddels is men ook al weer druk met de voorbereidingen voor het hoogtepunt n.l. hun eigen clubshow in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500