Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Meente is straks voor jong en oud

Geplaatst op: 4 oktober 2018

De Meente moet in de toekomst ook geschikt zijn voor jongere doelgroepen. Dat stellen de betrokken partijen in een toekomstvisie. De toekomstige nieuwbouw is niet uitsluitend bedoeld voor ouderen, staat daarin. “Al moet je dat wat nuanceren: de gemiddelde leeftijd van nieuwe bewoners is nu ver boven de tachtig jaar”, zegt Marco van Lente van Stichting Welzijn De Meente. “Maar bijvoorbeeld alleenstaanden zouden hier prima kunnen wonen.”

Zes betrokken partijen, waaronder ook Wetland Wonen en de gemeente, zetten donderdagavond een krabbel onder de toekomstvisie. Aan de muren hingen ondertussen afbeeldingen van hoe het gebouw er in de toekomst uitziet. Dan komt er onder meer een groene zone tussen de bebouwing in. “We willen het gebouw wat opentrekken. Nu is de kerkzaal bijvoorbeeld volledig omringd door bebouwing”, zegt Van Lente.

Daarvoor is zoals bekend de sloop nodig van de Zuidwal en de Akkerties. Die begint eind oktober, begin november. Voor de 41 te slopen appartementen komen dertig nieuwe en ruimere appartementen terug. De bouw wordt echter niet voor 2020 verwacht. Daarna volgen de ombouw van het verpleeggebouw, de sloop van de Lage en Hoge Vlakte en de tweede fase van de nieuwbouw.

Uitgangspunt van De Meente blijft een scheiding van zorg en wonen. Volgens Van Lente is dat nu ook al het geval. Bewoners worden gestimuleerd om elkaar te helpen en te ondersteunen. Verder staat ‘reuring’ centraal in de plannen. In en rondom De Meente moet van alles te doen zijn. Een belangrijke wens van De Meente is overigens het verkeersluw maken van de Dorus Rijkerstraat.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500