Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Europarlementariër Ruissen naar Genemuiden

Geplaatst op: 6 oktober 2018

Europarlementariër Jan Ruissen brengt dinsdag een bezoek aan Genemuiden. Hij is de lijsttrekker voor de komende SGP/CU verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019. Op uitnodiging van het plaatselijke SGP bestuur zal hij een bezoek brengen aan het Olde Stadhuus.

De beoogde Europarlementariër gaat hier in gesprek met een afvaardiging van de plaatselijke SGP- en CU fractie, bestuur en provinciale staten. Tevens zal het college van Burgemeester en Wethouders aanschuiven. De gesprekken worden gevoerd over onderwerpen zoals de naderende Brexit van het Verenigd Koninkrijk, het Europese landbouwbeleid en het klimaat akkoord van Parijs. Dit zijn actuele thema’s die de plaatselijke en internationale opererende ondernemingen zeker niet voorbij gaan. Ruissen heeft veel ervaring opgedaan met internationale dossiers. Als voormalig beleidsmedewerker van de Eurofractie kent hij het werk van binnen uit.

Aansluitend zal er een bezoek gebracht worden aan tapijtfabriek Betap. Hier gaat Ruissen in gesprek met een afvaardiging van plaatselijke ondernemers waarna een kort bedrijfsbezoek zal volgen.

’s Avonds zal er door dhr. Ruissen een lezing worden gegeven met als onderwerp: ‘Europa op een tweesprong’.  Deze lezing is voor een ieder toegankelijk. Vanaf 20:30 bent u hartelijk uitgenodigd in één van de zalen van de Bethelkerk, Bereklauw 1 te Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500