Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zomerse weer draagt bij aan drukke ‘dierendag’

Geplaatst op: 6 oktober 2018

Soms heeft het uitstellen van een feestje een voordeel: twee dagen na de officiële Dierendag is het zomers weer en houdt De Taghof nog een dierendag. En dus is het lekker druk op de Genemuider kinderboerderij. “Dat is het altijd wel op deze dag, maar het weer draagt zeker bij aan de drukte”, zegt Bert Timmerman iets na de middag.

Dan zijn er al zeker driehonderd bezoekers geweest. “En ik denk dat er na de middag ook nog wel driehonderd bijkomen”, zegt vrijwilliger De Lange. Die zit even in het zonnetje bij te komen van de ochtend. Hij kan tevreden rond kijken. “We krijgen van mensen van buiten Genemuiden wel eens te horen dat we een van de mooiste en schoonste kinderboerderijen in de regio zijn”, zegt hij.

En het doel voor de komende jaren is om dat ook zo te houden, zegt Timmerman. Wat dat betreft komt er wel wat werk aan, zegt hij. “Langzamerhand is het dak aan vernieuwing toe. En we willen graag een nieuwe ren. Ook is het hek op een aantal plekken van mindere kwaliteit”, vertelt de beheerder over De Taghof die ondertussen alweer twintig jaar op de huidige plek zit. De uren van de vrijwilligers zijn nauwelijks meer te tellen. Timmerman is twintig uur in de week op De Taghof aanwezig.

Ook de voorbereiding op de Dierendag kostte veel tijd, maar veel Genemuidenaren hebben genoten van de dag. Voor 1 euro konden de bezoekers meedoen aan een spellencircuit en natuurlijk alle dieren bewonderen en aaien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500