Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bij Sigrid en Buitenbosch wisselen stuivertje

Geplaatst op: 19 oktober 2018

Sigrid en Harold wijzen hun nieuwe plekje aan.

Bij Sigrid en Buitenbosch wisselen in november het spreekwoordelijke stuivertje: ze ruilen in de historische smederij aan de Markt van plaats. Beide ondernemers zijn blij met de verhuizing naar de andere kant van de deur. Op vrijdag 16 november gaan Bij Sigrid en Buitenbosch op de ‘nieuwe plek’ open.

Harold van Dalfsen van Buitenbosch vroeg enkele maanden geleden of hij een deel van de zaak van Sigrid kon gebruiken. “Wil je niet ruilen?”, was het verrassende antwoord van de buurvrouw. “Ik gebruik de volledige ruimte niet en eigenlijk is dat jammer. Buitenbosch groeide juist uit zijn jasje”, legt Sigrid de aanleiding uit van haar antwoord. Zij wil bovendien ook in het onderwijs blijven werken, zodat een hele week in de winkel geen optie is. “Ik vind beide veel te leuk…”, zegt Sigrid.

Waar zij ondertussen twee jaar in de smederij is gevestigd, heeft Buitenbosch al het dubbele aantal jaren achter de rug. “De verhuizing van de BONI naar deze locatie heeft heel goed uitgepakt: veel mensen kopen hier de belegde broodjes of de andere delicatessen. Ook het kleine terrasje draait in de zomermaanden uitstekend: vaak hebben we al voor 10.00 uur toeristen voor een kopje koffie”, vertelt Van Dalfsen.

Steeds vaker liep Buitenbosch tegen de krappe behuizing aan. “Regelmatig is de zaak gewoon te vol. Dan komt ook de presentatie van de producten niet uit de verf. Daarvoor hebben we straks aan de andere kant veel meer ruimte. Het assortiment wordt dan ook breder: we hebben meer aanbod aan vers gebrande noten en ook komen er meer producten bij. Bovendien breiden we de koffiehoek uit. Die komt met het winkeldeel aan de voorkant, de balie en kassa komen op dezelfde plek als waar Sigrid die heeft.”

Het assortiment van Bij Sigrid blijft aan de andere kant van de smederij gelijk. Alleen de grote meubelen verdwijnen. “Wij blijven de plek voor heel veel cadeautjes, koffie en thee en de verf van Annie Sloan. Daarvoor komen mensen uit een steeds bredere regio naar Genemuiden. We zijn nu ook dealer voor de regio’s Kampen en Zwolle”, vertelt Sigrid, die ook na november workshops blijft geven. “Daarvoor hebben we straks ook nog volop ruimte in het pand.”

Beide winkels zijn op 14 en 15 november gesloten en beginnen op vrijdag 16 november aan een openingsweekeinde. Dan zijn er volop aanbiedingen en er ook komt ook een foodtruck met kaasproducten. Tot die tijd is er nog genoeg te doen. “We moeten onder meer de koeling verhuizen. Dat is nog de grootste operatie. Bovendien gaan we allebei behoorlijk verbouwen in het pand, zodat de zaken er straks prachtig uitzien”, zegt Van Dalfsen.

Het openingsweekeinde heeft voor Buitenbosch nog een speciaal tintje. “Het is toevallig in precies hetzelfde weekeinde als tijdens de opening vier jaar geleden. Mooi dat we nu weer een stap kunnen zetten.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500