Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agnietenhof op plek oude Mavo

Geplaatst op: 7 december 2018

Bewoners van acht appartementen nemen de plek in van de honderden leerlingen. Op de plek van de oude Mulo staat vermoedelijk vanaf 2020 de Agnietenhof: een complex met acht appartementen van 100 vierkante meter. IJsselland Ontwikkeling leverde volgens drie commissies, waaronder Fortresse uit Zwartsluis, het ‘beste ontwerp op deze locatie’. Start van de verkoop begint vermoedelijk rond de bouwvak.

IJsselland krijgt het druk in Zwartsluis, want ook voor de rijtjeswoningen op hetzelfde terrein kwam de ontwikkelaar uit IJsselmuiden als beste uit de bus. Een nader te kiezen bouwbedrijf gaat een rijtje van vier en een rijtje van drie woningen bouwen. Uiteraard net zoals het appartementencomplex vrij van gas en volgens de duurzame principes gebouwd.

Directeur Frans van de Wetering presenteerde vrijdag in het gemeentehuis samen met wethouder Coster de plannen. Op de plek van de voormalige school komt een gebouw te staan dat daarvan zeker iets weg heeft. “Uitgangspunt was een ontwerp volgens de Delftse School”, aldus Van de Wetering, die dat onder meer terugziet in de karakteristieke geveltjes. De bewoners hebben straks een balkon, maar die is mooi weggewerkt in het ontwerp. Net zoals de zonnepanelen overigens. Die zijn aan het zicht onttrokken.

Een belangrijke uitdaging wordt nog het vinden van een aannemer, weet Van de Wetering. De bouwwereld heeft het druk. Een voorkeur voor een bouwer uit Zwartewaterland is er niet echt. Als de verkoop voor de zomer plaatsvindt, kan een jaar later worden gewoond. In totaal bestaat de wijk dan straks uit 32 wooneenheden. De Agnietenhof komt, mooi toepasselijk, aan de Leenmanhof, die verwijst naar de voormalige Mulo-directeur en diens zoon.

Meer over het complex op www.agnietenhof-zwartsluis.nl. Verkoop verloopt straks via Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500