Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zestig jaar een echtpaar

Geplaatst op: 7 maart 2019

Foto Breman.net

Zestig jaar geleden, op 5 maart 1959, stapten Einbert van Rees en Jansje Visscher in het gemeentehuis van Vollenhove in het huwelijksbootje. Burgemeester Bilder ging daarom donderdag bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De eerste ontmoeting was tijdens een Koninginnedag in Genemuiden. Het was liefde op het eerste gezicht. De verkering werd een feit en na 4,5 jaar trouwden ze in Vollenhove. Voor de gasten had het bruidspaar een bus gehuurd. Dat was in die tijd ‘een dure hobby’ aldus het echtpaar. Het echtpaar vond woonruimte aan De Nijstad in Genemuiden.

Jansje werkte voor haar huwelijk bij Philips in Zwolle. Kort nadat ze trouwden is ze hiermee gestopt. Einbert werkte bij de firma Mol en Pleysier. Later heeft hij, totdat hij met pensioen ging, in de weg- en waterbouw van de vijverpolder gewerkt bij de firma Timmer. Het echtpaar heeft altijd genoten van de vakanties in warme oorden.

Einbert heeft in verschillende bestuursfuncties gezeten. Hij is zeer actief geweest bij mannenkoor Stereo. Als lid maar ook als bestuurslid. Helaas moest hij hier in 2000 om gezondheidsredenen mee stoppen. Daarnaast is hij opziener geweest bij de grootburgerij. Jansje heeft als vrijwilliger gewerkt bij het Zonnehuis in Zwolle. Tot op de dag van vandaag is ze maatschappelijk betrokken als gezelschapsdame in De Meente.

De familie Van Rees telt 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500