Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Loïs en Loïs Oost-Nederlands Kampioen

Geplaatst op: 24 maart 2019

Afgelopen zaterdag werd er in Wijchen het Oost Nederlands Kampioenschap georganiseerd. EGSV werd vertegenwoordigd door 7 teams uitkomend in het E- en D-niveau. Het werd een succesvolle dag voor EGSV met 2 podiumplekken en 4 plaatsingen voor de landelijke wedstrijden.

De dag begon vroeg voor de 4 jeugdteams van EGSV. Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens mochten bij de trio’s het spits afbijten. Een goede oefening resulteerde in een puntentotaal van 22.47. Genoeg voor een 5e plek én doorstroming naar de landelijke halve finale op 18 mei in Oss.

In diezelfde categorie deed er nog een team mee namens EGSV. Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma hadden de lat voor zichzelf hoog gelegd door bij de plaatsingswedstrijden twee keer 1e te worden. Ook tijdens het ONK lieten zij een nette oefening zien wat goed was voor 23.00 punten. Ze moesten helaas een team uit Apeldoorn voor laten gaan maar kregen welverdiend een zilveren medaille mee naar huis, uiteraard is dit ruim voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

Bij de jeugd duo’s zijn de teams van EGSV aan elkaar gewaagd. Bij de plaatsingswedstrijden werden beide teams een keer derde. Leonie Oudenaarden en Lauren Landsman lieten een nette oefening zien maar kwamen met een 6e plaats helaas net 0,19 te kort voor een plek in de volgende ronde. Zij staan eerste reserve. Meer geluk was er voor Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk. Zij behaalden een totaalscore van 23.22 wat ze helaas net geen plek op het podium opleverde maar met een 4e plaats mogen zij heel tevreden zijn en kunnen ook zij zich opmaken voor de landelijke finales.

In de tweede wedstrijdronde kwamen de junioren in actie. Het duo Ruby van Sas en Inèz van Ittersum trainen nog maar voor het eerste jaar bij de wedstrijdgroep van EGSV en lieten met twee 2e plekken tijdens de plaatsingswedstrijden zien dat ze al veel progressie hadden geboekt dit jaar. Tijdens het ONK was er helaas een kleine hapering in de oefening waardoor de score tegenviel. Met een score van 21.17 moesten zij genoegen nemen met een 15e plaats.

In diezelfde categorie kwamen ook Loïs Gregoire en Loïs Lassche in actie. Deze meiden trainen voor het tweede jaar samen en waren er op gebrand om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zij kregen na een prachtige oefening een score van 24.05 te zien. Het werd even spannend of de concurrentie dit ging overtreffen maar na een paar spannende minuten kon er feest gevierd worden. De score van Loïs en Loïs bleek de hoogste te zijn in hun categorie en daarom mogen zij zich de beste van Overijssel en Gelderland noemen! Ook deze meiden mogen door naar de volgende ronde.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan het D-jeugd trio bestaande uit Sterre van de Vreugde, Marit Pelleboer en Mirthe Eenkhoorn. Zij lieten een nette oefening zien maar wel met kleine haperingen. Hun score viel gezien de oefening erg mee en met een puntentotaal van 22.75 hebben zij een 6e plaats behaald, hiermee staan zij nu 2e reserve voor de volgende ronde.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500