Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jubileumconcert mannenkoor Adoramus met Genemuider tint

Geplaatst op: 13 april 2019

Tekst en fotoreportage: Erik Eenkhoorn

Zaterdagavond vierde het mannenkoor Adoramus uit Hoogeveen zijn 30 jarig bestaan met een jubileum- paasconcert in de Opgang in Hoogeveen. In de kerk, die sfeervol verlicht was, liet het koor liederen horen met als 1 van de hoogtepunten de zeven kruiswoorden, geschreven door Roelof Elzinga.

De avond had een flinke Genemuider tint. Het koor staat namelijk onder leiding van organist, pianist en dirigent Cor Ploeg. Ook werkten Annelien Bekendam mee op de Vleugel, en Katya Ploeg, Raisa Ploeg, Anna-Stasia Ploeg en Stacik Ploeg namen de violen en cello voor hun rekening. Cor had diverse arrangementen geschreven, onder andere Jubilate Deo, gebaseerd op Psalm 100.

Verder werkten mee: Lennert Knops op orgel, Rineke de Wit op hobo en sopraan, Jacob Schenk op panfluit en als tenor, Maurice van Dijk (heeft trompetschool in Genemuiden) op trompet, Erica Vogel op dwarsfluit en Henrie Westra op slagwerk. De slogan voor de avond is afgeleid van Psalm 122: Kom ga met ons en doe als wij!

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500