Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooie weer tempert deelname Sterrit

Geplaatst op: 22 april 2019

Het fraaie paasweer temperde maandag de deelname aan de traditionele Sterrit van de motorclub. Om 13.15 uur hadden zich 75 auto’s aangemeld voor de puzzeltocht.

De deelnemers krijgen zoals zo vaak het gelijk aan hun zijde. “De route bevat hele verrassende plekken”, zegt routemaker Wim van Dalfsen op het zonovergoten terras van de motorclub. Onder meer de bloemenvelden in de polder en de Kattenwaard bij Kampen worden aangedaan. Bij Saaze in Kraggenburg en IJsselzicht zijn de stops.

Ondanks de wat mindere deelname is het gezellig bij de motorclub. “Van kinds af aan een traditie”, zegt deelneemster Helma Last bijvoorbeeld over de tocht. “Vroeger deden we de mannen tegen de vrouwen”, lacht ze, voordat ze met echtgenoot Richard van start gaat.

Herkenbaar verhaal voor Renate van Dalfsen van de motorclub. “Voor veel mensen maakt het weer niet uit: ze doen gewoon elk jaar mee. Sommigen huren zelfs speciaal een busje om mee te doen. Dat de deelname wat minder is, vinden we niet erg. Deze traditie blijft wel.” Lachend: “En wij hebben zo wat minder nakijkwerk.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500