Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na 28 dagen diep in Kazachstan

Geplaatst op: 22 april 2019

Berend en Jeannette Siebert zijn na bijna een maand reizen diep in Kazachstan. Ze stevenen af op Oezbekistan, al moet dat stevenen niet letterlijk worden genomen. Doordat ze Iran niet in mochten met hun daarvoor ‘ineens’ te zware motor moeten ze omrijden via Rusland en Kazachstan.

Het stukje Rusland bleek goed te doen, maar de wegen in Kazachstan zijn slecht. Toen ze vrijdag gedacht hadden dat ze nog wel 300 kilometer weg konden rijden, deden ze over dertig kilometer maar liefst drie uur. “Slechte weg, veelal rijdend door de berm, slecht weer en een zeer harde snijdende wind”, schrijven ze op hun reisblog. Ook de motor had daar even wat reparatie nodig. Ondertussen zijn ze weer op weg.

Het echtpaar uit Genemuiden rijdt de zogenoemde Zijderoute. Ze zijn uit Genemuiden vertrekken richting Japan en keren via onder meer Zuid-Korea uiteindelijk weer terug naar Europa

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500