Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselters tweede in Mattenschippersrace

Geplaatst op: 27 april 2019

Foto's Henk Kuik

De Dageraad heeft op Koningsdag in de zwaarste klasse de Mattenschippersrace gewonnen, die ook weer langs Genemuiden kwam. In het totaalklassement won het schip uit Hasselt de tweede prijs. De deelnemers aan de 20e editie moesten de matjes dit keer ophalen bij De Blizzard in Zwartsluis.

Om 8.00 uur klonk het startschot in Blokzijl van de loodzware wedstrijd waarbij niet op de motor mag worden gevaren. Er werd met de klok mee gevaren. Dus eerst naar de Blauwe Hand en Beukers. Van Belt Schutsloot tot Zwartsluis moest er geboomd en gejaagd worden. Na het afhalen van de matjes kon er weer gezeild worden.

Tijdens een groot gedeelte moest er onder regenachtige omstandigheden gevaren worden. Bij Genemuiden was er nog een incident waarbij een deelnemer in het water geraakte. Iemand op de wal sloeg alarm waarna de hulpdiensten massaal uitrukten. Uiteindelijk kwam de ongelukkige met een nat pak met de schrik vrij.

De Vijf Gebroeders bleef dit jaar in Genemuiden vanwege Koningsdag. De afgelopen jaren deed het turfschip ook mee aan de race met start en finish in Blokzijl.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500