Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zendingsconcert voor de amazone-indianen

Geplaatst op: 3 mei 2019

In de Grote Kerk in Hasselt wordt zaterdag 18 mei om 19.30 uur een zendingsconcert gegeven ten bate van indianenstammen in de Amazone.

Aan dit Zendingsconcert werken beide reformatorische koren van Cantilena mee, het kinderkoor onder leiding van Cor Ploeg en het gemengd koor onder leiding van Evert van de Veen. Verder de musici Harm Hoeve (orgel), Johan van der Graaf (vleugel) en Aniek van Oosterom (panfluit). Er is een collecte voor stichting De Lichtkring. Daar zal ongetwijfeld ook wat meer aandacht voor zijn.

In het boek De Indiaan met de Brief beschrijft Mw. M.A. Mijnders-van Woerden het bijzondere levensverhaal van Elka, hoofdman (chief) van de WaiWai Indianenstam. Elka, eens een heidense toverdokter, levend in contact met de duistere geestenwereld en verslaafd aan drugs, is een volgeling van de Heere Jezus geworden. Een zendingsgeschiedenis die wereldwijd bekend is geworden en aandacht vraagt.

Mw. Mijnders-van Woerden heeft Chief Elka en zijn vriend Kirifaka in het oerwoud persoonlijk ontmoet en met hen gesproken. Zij hebben haar gevraagd mee te werken om ook bij andere indianenstammen in het Amazone oerwoud Gods Woord, het Evangelie bekend te maken. De auteur van het boek voelt een opdracht en aanwijzing van de Heere om daar actief mee aan de slag te gaan.

De entree bedraagt 5 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500