Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bingo, boeken en brandweer bij Muiderheim

Geplaatst op: 18 mei 2019

Snoep, warme vis, koude vis, patat, kaas, slaatjes, vlees: het is veel eten wat bij de verkoop van Adullam de klok slaat. Maar ook: bingo! Dat roept bewoonster Laura Balkenende ineens door de zaal. Ze heeft haar kaartje vol.

Na controle blijkt het een goede bingo, en het spel gaat door met dezelfde kaart. Totdat nummer 66 voorbij komt. Ineens blijken er zo’n tien mensen bingo te hebben. Een uitbundig gelach barst los in Muiderheim.

Uitbundig is ook een goede omschrijving van het weer: “Het valt heel erg mee vandaag”, zegt Wout Hammer. Het mooie weer draagt veel bij aan het slagen van de verkoop, waarvan de opbrengst bestemd is voor Adullam, de stichting waar Muiderheim onder valt.

“Het is volle bak voor Adullam”, onderstreept Hammer het doel. Die stichting mag dan reformatorisch zijn, en een deel van de verkoop, zoals hoeden en boeken, afgestemd op dat publiek, de verkoop zelf is dat niet. Hammer: “iedereen kan hier komen.”

Een rondrit met een brandweerauto, die voor €1,- gemaakt kan worden, is natuurlijk ook niet per definitie reformatorisch. De brandweerauto manoeuvreert kalmpjes door de in het gras geparkeerde auto’s. Die moeten daar wel staan, omdat de verkoop op de parkeerplaats is.

En dat is een bewuste keuze: ondanks dat de voorkant meer in het zicht is, blijkt de achterkant geschikter. “Veel mensen weten niet dat het hierachter zo’n goede plek is. Je zit hier heerlijk in de luwte, de wind is zacht en de zon valt erg goed.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500