Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Europees’ bezoek voor Verhoek

Geplaatst op: 23 mei 2019

Bert-Jan Ruissen, kandidaat Europarlementariër voor de CU-SGP, bezocht woensdag Verhoek Europe in Genemuiden. Hij was in het gezelschap van de wethouders Knol en Slingerland en enkele raads- en bestuursleden van de CU en SGP.

Het bezoek startte met een korte schets van de indrukwekkende geschiedenis van het bedrijf. Hierin werd duidelijk welke ondernemerszin, lef en daadkracht er in het bedrijf aanwezig is. Ook de verbondenheid met de tapijtindustrie kwam duidelijk naar voren.

Al snel kwam het gesprek op de uitdagingen waar Verhoek Europe zich voor gesteld ziet. Naast het werven van personeel, landelijke ontwikkelingen, diversiteit van regels binnen de EU, staat de Brexit met stip op nr. 1.

Het is vooral de onzekerheid die een uitdaging is voor de onderneming, ondanks dat intern alles wordt gedaan wat mogelijk is. Aan de andere kant van de Noordzee lijkt er echter nauwelijks wat te gebeuren. Dit maakt het voor het bedrijf moeilijk om een strategie uit te stippelen.

Het belang van duidelijkheid werd onderstreept door de cijfers. Ongeveer een kwart van de omzet wordt uit Engeland gehaald, vergelijkbaar met de verhoudingen binnen de tapijtindustrie.

Vanwege alle voorbereidingen die getroffen worden, is het bedrijf bijna een Brexit-specialist geworden. Zelfs zo dat het bedrijf op Brexit-bijeenkomsten meer wist van de ontwikkelingen dan het ministerie.

De deelnemers kijken terug op een geslaagd werkbezoek met huiswerk voor zowel de eurofractie als ook de plaatselijke politici.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500