Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub besluit competitie met nederlaag

Geplaatst op: 25 mei 2019

Met 3-2 nederlaag op Urk heeft Sportclub Genemuiden het seizoen afgesloten. 2018/2019 gaat de boeken in als een teleurstellend voetbaljaar, waarin Genemuiden zelfs nog even alle zeilen moest bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.

In het derde jaar van Jan van Raalte met opnieuw een blik nieuwe spelers begon Sportclub Genemuiden nog aardig aan de competitie. Lang deed het mee met de betere ploegen, maar voor de winterstop kwam de klad er in, en die trend zette zich op dramatische wijze voort na de winterstop.

Een Sportclub-onwaardige serie nederlagen bracht de ploeg in degradatiezorgen, waarna Van Raalte zijn conclusies trok en de ervaren Jan de Jonge het overnam. Die zorgde dat Sportclub in veilige haven kwam, maar veel meer kon het team niet opbrengen. Ook op Urk kwam Sportclub lang niet in het stuk voor. De thuisploeg liep voor rust eenvoudig uit naar 3-0, waarbij de laatste goal een eigen doelpunt van Brouwer was.

Na rust kwam Sportclub via Sijmon Eenkhoorn dichterbij (3-1) en nadat even later Jan Hooiveld de 3-2 binnen prikte, was ineens alles weer mogelijk, maar de 3-3 viel uiteindelijk niet.

Excelsior ’31 pakte ondertussen de titel in de Hoofdklasse B, omdat Sparta Nijkerk bij ACV niet verder kwam dan 1-1. Onderin viel het doek voor WHC dat verloor van DETO, dat zich daardoor via de nacompetitie nog het vege lijf kan redden.

Komend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met opnieuw een flink aantal nieuwe spelers, waarbij het zaak is dat die nou eens een paar jaar blijven en tegelijkertijd zal het Sportclub-talent serieuzer op de deur moeten kloppen. En dat onder leiding van de nieuwe trainer Van der Weij, die zich op de slotdag overigens veilig speelde met VV Buitenpost.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500