Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgers ontmoetten elkaar voor het laatst

Geplaatst op: 27 mei 2019

De ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers zijn vorige week afgesloten in de Veldschuur. De vrijwilligers van de Veldschuur zorgden voor een gastvrij ontvangst met koffie en thee en de beroemde veldkoek.

Ton Valk vertelde, aan de hand van een powerpoint-presentatie, over het ontstaan en de vele activiteiten die er plaatsvinden in de Veldschuur. Na een tweede kopje koffie werd de groep in tweeën gesplitst. Een groep ging met Ton het laarzenpad lopen. Hij vertelde over diverse planten en andere wetenswaardigheden in de omgeving. De andere groep kreeg een rondleiding van Annie door en bij de Veldschuur.

Zij vertelde over de planten en de kruidentuin en niet te vergeten de uilenkast met de vier jongen. Ondertussen werden mantelzorgervaringen uitgewisseld en werd er gezellig gekletst. Het weer was prachtig waardoor er ook buiten kon worden geluncht. Deze was gedeeltelijk beschikbaar gesteld door André Koudijs van Kontento.

Voorafgaand aan de lunch bedankte mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg iedereen en wenste hen alvast een fijne zomer. Corry Overmars las een gedicht voor met als titel ‘mevrouwtje even;. Het gedicht gaat over een vrouw die doorgaans zo druk is met van alles dat ze vergat te leven. Het gedicht werd door iedereen meegenomen om thuis nog eens rustig na te lezen, omdat het een heel herkenbare tekst is. Menig mantelzorger ging ontspannen naar huis en gaat zeker het laarzenpad nog eens lopen. Het was weer een geslaagde activiteit op een prachtige locatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500