Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider tint aan grootste hotel van de Benelux

Geplaatst op: 12 juni 2019

In Amsterdam verrijst momenteel het grootste hotel van de Benelux. Gasten kunnen straks kiezen uit een van de 650 kamers van het ‘nhow Amsterdam RAI’ hotel. Het viersterrenhotel heeft een duidelijke Genemuider tint: Pleijsier Bouw is hoofdaannemer en Palet Vastgoedonderhoud verzorgt het letterlijke tintje door de schilder- en behangwerken.

Het ontwerp is van het bekende internationale architectenbureau OMA. Het project is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt, want het hotel tikt bijna de honderd meter aan. Nhow Amsterdam RAI bestaat straks uit 25 verdiepingen en beslaat 37.000 vierkante meter, exclusief de parkeergarage. Op de bovenste twee verdiepingen, 91 meter hoog, kunnen bezoekers en hotelgasten terecht voor On Air: dat bestaat uit een restaurant, een lounge, een conferentieruimte en een multimediastudio.

Het bouwproject kenmerkt zich door een bijzondere locatie, strak ingeklemd tussen de bekende Noord-Zuidlijn, de snelweg en het RAI beurscomplex. Ook de bijzondere gebouwvorm met grote overstekende delen zorgde voor de nodige constructieve uitdagingen. Bij de bouw staat duurzaamheid in materiaal en organisatie hoog in het vaandel. Pleijsier Bouw is vanaf de eerste schets betrokken als bouwteampartner en verzorgt de gehele realisatie.

De bouwer, van oudsher gevestigd in Genemuiden maar ook in Nijkerk, richt zich op de zakelijke markt, zoals kantoorpanden, hotels, bedrijfsverzamelgebouwen, opslag- en distributiecentra. Palet Vastgoedonderhoud richt zich met name op de renovatie- en hotelmarkt.

Wie de bouw van het grootste hotel van de Benelux met eigen ogen wil zien, moet aanstaande zaterdag 15 juni in de agenda omcirkelen. Dan is het de Dag van de Bouw en kunnen belangstellenden het hotel in aanbouw in Amsterdam bezoeken.

Zie voor meer informatie over de Dag van De Bouw: https://pleijsierbouw.nl/nieuws/dag-van-de-bouw/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500