Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Dijk geen gedeputeerde voor SGP

Geplaatst op: 12 juni 2019

De SGP maakt onderdeel uit van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Overijssel, maar Genemuidenaar Dirk van Dijk wordt geen gedeputeerde namens de staatkundig-gereformeerden. Die positie gaat Gert Harm ten Bolscher uit Rijssen innemen. Van Dijk is al jarenlang provinciaal lijsttrekker en onderhandelde ook namens de partij.

Volgens de 67-jarige is het een bewuste keuze dat hij geen bestuurder wordt. “Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat Gert Harm een uitstekende kandidaat is en toen hij zei bereid te zijn om gedeputeerde te worden, heb ik hem met volle overtuiging voorgedragen”, aldus de Genemuidenaar.

Het nieuwe College van Gedeputeerde Staten bestaat uit zes gedeputeerden en wordt gesteund door CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP. Het CDA levert twee gedeputeerden en de andere deelnemende partijen één. Het coalitieakkoord en de beoogde gedeputeerden zijn dinsdag in Almelo gepresenteerd.

Gert Harm ten Bolscher (50) stond nummer 2 op de Overijsselse SGP-lijst en maakt al enkele jaren deel uit van de SGP-Statenfractie. Ten Bolscher krijgt de portefeuille Landbouw en Natuur. Daarnaast gaat Ten Bolscher straks ook over Vergunningverlening, Huisvesting en Facilitaire Zaken.

Dirk van Dijk is blij met het verrassende onderhandelingsresultaat. “Hoewel de SGP bij de laatste verkiezingen vrijwel overal stemmenwinst boekte, ben je met 2 zetels niet direct in beeld om mee te doen aan het college. Wij hebben ook van meet af aan gezegd dat bij de collegevorming zo veel mogelijk recht gedaan moet worden aan de verkiezingsuitslag. Wat ons betreft zou Forum voor Democratie ook een zetel in Gedeputeerde Staten hebben moeten krijgen, maar het verloop van onderhandelingen kun je nooit exact voorspellen. Echter, we zijn bijzonder gemotiveerd om een bijdrage te leveren en de portefeuille die we krijgen is Gert Harm ten Bolscher op het lijf geschreven. We hebben een mooie agrarische sector in Overijssel met hardwerkende mensen. Daar zijn we trots op en die agrariërs verdienen vooral de komende tijd onze volle aandacht.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500