Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klus Stationsplein gaat langer duren

Geplaatst op: 13 juni 2019

De bouw van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling onder het Zwolse Stationsplein loopt vertraging op. Dat meldt de gemeente Zwolle donderdag. Tijdens voorbereidende werkzaamheden zijn onverwachte grindlagen en grondwaterverontreiniging aangetroffen. Daarom moet aannemer Boskalis Nederland een andere bouwmethode toepassen en nieuwe beheersmaatregelen uitvoeren, waardoor de nieuwe ondergrondse fietsenstalling, het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg later afgerond zijn dan de oorspronkelijke planning in augustus 2020.

Met de aannemer onderzoekt de gemeente Zwolle de komende tijd de technische mogelijkheden van de beheersmaatregelen en wat deze voor de nieuwe oplevering betekenen. De latere oplevering van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling, het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg betekent dat de omgeving en het verkeer in de stad langer dan de oorspronkelijke planning te maken heeft met bouwactiviteiten en afsluiting van het Stationsplein. Tijdens de uitvoering blijven de gemeente Zwolle en Boskalis Nederland zoeken naar oplossingen om de (bouw)activiteiten waar mogelijk te versnellen om de periode van hinder te verkorten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500