Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselts Fanfare brengt Hollywood naar Genemuiden

Geplaatst op: 17 juni 2019

Dankzij de financiële steun van enkele plaatselijke ondernemers kan het orkest van Hasselts Fanfare zaterdag 22 juni aanstaande nogmaals een avond vol filmmuziek ten gehore brengen. Vorige maand werd dit concert gegeven in Hasselt en op verzoek worden nu de inwoners van Genemuiden getrakteerd op fanfaremuziek in d’Overtoom.

Vanaf 19.00 uur zijn de deuren open en om 19.30 uur wordt het programma, bij wijze van welkomstgroet aan haar gasten, geopend met een traditionele mars. Vervolgens krijgt het publiek een gevarieerd programma voorgeschoteld van filmmuziek met een klein uitstapje naar het Eurovisie songfestival. Nederland is blij en trots dat zij na 44 jaar het liedjesfestival heeft gewonnen, dus heeft het orkest van Hasselts Fanfare het winnende lied Arcade van Duncan Laurence aan haar programma toegevoegd.

Bij de filmmuziek valt overigens te denken aan Crimson Tide, waarin een prachtig koraal verwerkt is tot meer recente muziek uit de film Bohemian Rhapsody. Ook de jeugd wordt niet vergeten, want voor hen is onder meer de muziek van de film Lion King in het programma opgenomen.

Het orkest onder leiding van Harry van Bruggen heeft nog één repetitie, waarmee de puntjes op de i gezet gaan worden en het organisatiecomité is druk met voorbereidend werk om u een fijne muziekavond te bezorgen.

Hasselts Fanfare hoopt u in grote getale te mogen begroeten op deze voor Genemuiden unieke avond vol fanfare-filmmuziek, die vrij toegankelijk is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500