Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Taakstraf en voorwaardelijke cel voor stalking

Geplaatst op: 18 juni 2019

Een 52-jarige man uit Genemuiden heeft een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar gekregen. Hij terroriseerde zijn buren door ze onder meer doodsbedreigingen en een varkenssnuit op te sturen.

Dat bleek dinsdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle. De slachtoffers stapten na jaren van bedreigingen naar de makers van het tv-programma Gestalkt! Op de beelden van het tv-programma is te zien dat T. in het voorbij lopen op het raam van de woonkamer van het gezin spuugt. Dat was het enige dat hij toegaf. Het gezin kreeg onder meer een varkenssnuit via de post.

Na onderzoek door het NFI bleek dat op de varkenssnuit dna-materiaal van T. zit. Dat zat ook op de lucifers die bij een rouwbrief zaten, met daarbij een krantenbericht van een afgebrand huis. T. ontvouwde tegenover de rechters zijn theorie dat de aangevers het zelf in scene hebben gezet. Spuug van hem op de raam is op de varkenssnuit gesmeerd. Dit achtte de rechtbank ongeloofwaardig.

Hij is wel vrijgesproken van het sturen van dreigende app-berichten. De telefoon waarvan de berichten kwamen, was niet van hem. Het feit dat die telefoon een zendmast aanstraalde vlakbij het werkadres van T. is onvoldoende bewijs, zo vonden de rechters. De rest van de feiten zijn wel bewezen. En die feiten zijn ernstig, schrijft de rechtbank in haar vonnis. Zo leefden de slachtoffers lange tijd uit angst met de gordijnen dicht en de deuren op slot. Hun kinderen durfden op enig moment niet naar school, uit angst de buurman tegen te komen. Tegen T. was een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden geëist.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500