Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad akkoord met 7 ton voor komgrensmaatregel

Geplaatst op: 20 juni 2019

De gemeenteraad is akkoord met de zogenoemde komgrensmaatregel op de Hasselter Vaartweg. Automobilisten die daar Hasselt binnenrijden moeten straks eerder van het gaspedaal af. Ook komt er een veiliger oversteek voor fietsers en voetgangers bij de kruising Ter Wee en Zandvoortweg. Bedoeling is dat de werkzaamheden dit jaar nog worden afgerond.

CDA, VVD en PvdA zouden liever een andere oplossing gezien dan het voorstel van het college, dat onder meer uitgaat van een middengeleider. Volgens Klaas Eenkhoorn van de PvdA was een extra rotonde een beter idee geweest. De partij voorziet een flinke uitbreiding van het aantal inwoners van Om de Weede en vreest dat de huidige maatregelen een tijdelijke zal zijn. “Waarom niet meteen een toekomstbestendige oplossing”, vindt Eenkhoorn.

John Smits van de VVD denkt dat de weg ‘een racebaan’ zal blijven. Volgens het CDA slaat het college adviezen van deskundigen in de wind.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500