Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

MAF-gezin verhuist naar de andere kant van de wereld

Geplaatst op: 22 juni 2019

Het Genemuider MAF-gezin Paas werkte de afgelopen 4 jaar in Liberia. Ze gaan nu naar bijna de andere kant van de wereld: Papoea-Nieuw-Guinea. Dat wordt hun vierde standplaats bij de Mission Aviation Fellowship (MAF). Vandaag hielden ze bij Weidevol een ontmoetingsdag.

“Liberia veel tropisch regenwoud”, vertelt Arjan Paas tijdens een presentatie. “Vanuit de lucht ziet het eruit als broccoli.” In een filmpje zien de bezoekers een haast onbegaanbare weg, waarvan het bereizen maar liefst 35 uur kost. Met het vliegtuig duurt dat maar 1,5 uur. “Maar niemand gaat daar een bedrijf opzetten, ze kunnen er geen winst maken”, zegt Arjan. Juist daarom is de MAF werkzaam in dat gebied.

Volgens zijn vrouw Aartje is het ‘lastig’ om weg te gaan uit Liberia. “Maar het is ook wel goed. De reden dat we vertrekken is vooral de scholing van de kinderen.” In hun nieuwe woonplaats, Goroka, waar ze in december hopen te gaan wonen, is een zendingsschool. “En daar kunnen onze kinderen dan naartoe.”

In een fotoserie over Liberia is te zien hoe het gezin daar kerst vierde. “Kijk”, wijst Arjan, “Hier ligt het kerstlam op de barbecue.” Bij zijn werk als piloot is veel publiek, blijkt uit andere foto’s. “Vliegen is nog steeds iets ongewoons.”

Op de ontmoetingsdag kunnen mensen zich aanmelden als sponsor, voor een bedrag naar keuze per maand. Ze krijgen dan een paar ‘maffe sokken’ aangeboden. Ook zijn er hamburgers en kleren te koop, uiteraard voor het goede doel.

Tot augustus blijft het gezin Paas nog in Nederland. Dan volgt een periode in Australië, waarna ze zich gaan inwerken in Papoea-Nieuw-Guinea, een land met maar liefst 820 talen. “In veel van die talen moet de bijbel nog vertaald worden”, zegt Arjan. “Maar we zijn er nog nooit geweest. Over twee jaar hopen we jullie meer te kunnen vertellen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500