Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Partijen vragen aandacht voor woningbouw

Geplaatst op: 25 juni 2019

Meerdere partijen wijzen in hun algemene beschouwingen op het tekort aan woningbouw in Zwartewaterland. “In alle kernen is behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen”, zegt Klaas Huisbrink van de SGP, die ook benieuwd is naar de voortgang van de woningbouwplannen aan de Kamperzeedijk.

Daar ligt al jarenlang een plan klaar voor woningbouw, maar de spade is nog steeds niet in de grond. “Liever vandaag dan morgen, daar doen we alles aan”, antwoordde wethouder Maarten Slingerland, maar veel meer informatie over de trage ontwikkelingen aan de Zeediek gaf hij niet. Dit ook tot onvrede van het CDA. “Zonder woningbouw komen de school en de Driester in gevaar. Wat dan?”, vraagt Margreet Bosma zich af.

De PvdA legde de vinger ook op de woningbouw in Zwartewaterland. Volgens Harrie Rietman is er in Hasselt geen probleem, is er in Zwartsluis alleen voor ‘de happy few’ gebouwd op het Agnieten terrein en ligt de pijn momenteel in Genemuiden. “Het college is de grip op de woningbouw volledig kwijt: bij De Meente is de grond uit arren moede maar ingezaaid, in de Binnenlanden zijn verontruste burgers, een wurgconstructie op het Tag en wij moeten op elke vraag vanuit de inwoners het antwoord schuldig blijven. Als er al iets gebeurt, weten wij in ieder geval van niets.”

Rietman vroeg ook naar potentiele woningbouw aan de Kop van de Haven in Genemuiden. Volgens Slingerland komt planvorming daar simpelweg niet rond, omdat woningbouw teveel hinder zou hebben van de omringende industrie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500