Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugd Zwartewaterland sport minder

Geplaatst op: 26 juni 2019

Kinderen en jongeren in Zwartewaterland sporten steeds minder. Dat blijkt althans uit de zogenoemde Jeugdsportmonitor die in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. 65 procent van de jeugd was vorig jaar lid van een sportvereniging. Dat was vier jaar geleden nog 75 procent. Vooral kinderen op de basisschool zijn minder vaak lid. Dat percentage daalde van 76 naar 57 procent.

Ook het percentage kinderen dat veel of regelmatig beweegt daalt licht. Gek genoeg stijgt wel het percentage kinderen dat dagelijks beweegt, maar aan de andere kant zitten ze steeds vaker lang stil, bijvoorbeeld achter de computer of voor de televisie. 46 procent van de jeugd besteedt daar dagelijks meer dan twee uur tijd aan, tegenover 32 procent vier jaar geleden.

Het mindere bewegen leidt desondanks niet tot meer kinderen met overgewicht. Dat percentage daalde juist van 17 tot 12 procent. Wellicht komt dat omdat ze minder suikerhoudende drankjes drinken: 59 procent doet dagelijks, vier jaar terug was dat nog 77 procent.

Opvallend is de flinke daling in jongeren die dagelijks groente eten. Dat is nog maar 18 procent, tegenover 42 procent in 2014.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500