Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Driessen weer in team met vrienden

Geplaatst op: 9 juli 2019

Genemuider voetballers die hun heil elders zoeken, zijn al lang geen unicum meer. Komend seizoen spelen er opnieuw een aantal Genemuidenaren in Kampen en IJsselmuiden. Mark Driessen kiest dezelfde weg als eerder zijn vriend Henrico Abma deed: hij voetbalt komend seizoen in het rood van DESZ. Een gesprekje over zijn komende overtochten over de pont.

“Bij DESZ spelen mijn vrienden Karlo Naberman en Danny Moorman. Die ken ik van school en van onze gezamenlijke periode in de A1. Ze lopen al een paar jaar te schreeuwen dat ik bij DESZ moest komen voetballen, min of meer voor de gein. Nu is het ook serieus geworden”, lacht de middenvelder.

Hij werd afgelopen april 26 jaar en speelt al zijn hele leven bij Sportclub Genemuiden. Vanaf de jongste jeugd tot spaarzame momenten in het eerste elftal. “Ik heb wel een tijd meegetraind met het eerste en toen ook speelminuten gemaakt in de Topklasse, maar uitzicht op een vaste plek heb ik nooit gehad. Er waren altijd veel middenvelders. Na acht jaar in het tweede elftal was ik een beetje aan een nieuwe uitdaging toe.”

En zo werd de lokroep uit Zwartsluis weer luider, ook nog eens aangemoedigd Abma, die een paar seizoen bij DESZ onder de lat stond. “Alles kwam nu een beetje bij elkaar: DESZ zat krap in de middenvelders en zocht versterking en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Tot nu toe lijkt het een mooie match”, zegt Driessen, die voor rust moet zorgen op het middenveld. “De jongens neerzetten en zoeken naar de voetballende oplossing: dat was mijn rol bij het tweede en ik ben benieuwd hoe dat in de tweede klasse gaat. Dat is toch een mooi niveau.”

Niet alleen de komst naar Zwartsluis is nieuw voor de middenvelder, hij ontmoet ook spelers die hij niet kent. “Met het tweede van Genemuiden speelden we veel tegen de tweede teams van DESZ-tegenstanders. De plaatsen weet ik dus te liggen en ik weet hoe de sportparken eruit zien, maar verder ken ik de tweede klasse niet. Het lijkt me in ieder geval een mooie uitdaging.”

Op zijn overgang kreeg hij de afgelopen weken veel reacties. “Eigenlijk alleen maar positieve, op de gebruikelijke geintjes na natuurlijk. Maar iedereen wenste me veel succes. En inderdaad, Karlo en Danny waren de eersten die me feliciteerden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500