Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SBS6 gaat Corso Klooster uitzenden

Geplaatst op: 12 juli 2019

“Dat Corso moeten wij volgend jaar op de zender hebben”, dacht de directie van SBS 6 vorig jaar nadat de samenwerking tussen Corso Sint Jansklooster en omroep MAX eindigde. Na een lang traject van voorbereiding is de Christelijke Oranje Vereniging erin geslaagd om voor drie jaar samenwerking aan te gaan met Talpa, het mediabedrijf waar SBS onder valt.

Naast een registratie van het corso komt er ook een programma dat aandacht schenkt aan de voorbereidingen van het corsoweekend. Op deze manier krijgen de kijkers een indruk hoe de 2000 inwoners van Sint Jansklooster twaalf enorme dahliareuzen bouwen. De serie, die wekelijks in september wordt uitgezonden, bestaat uit vier delen. De overige twee delen worden gevuld door het Corso in Lichtenvoorde. Voor de opnames werkt Talpa Productions samen met RTV Oost. De regionale omroep is al jaren een graag geziene gast voor het grootste verlichte bloemencorso ter wereld. Ook de omroep uit Hengelo zendt de beelden van voorbereiding en rondgang uit op haar zender.

Bij de organiserende C.O.V. heerst alom trots: “Het is geweldig dat we heel Nederland kunnen laten zien hoe ons corso tot stand komt en wat het resultaat is. Dit is het hoogst haalbare voor de PR, echt een kers op de taart. Makkelijk was het niet, we hebben als PR veel moeten lobbyen. Gelukkig krijgen we steeds meer steun van landelijk en provinciaal bestuur”, vertellen Egbert Lassche en Roel van de Zweerde.

Het Corso Sint Jansklooster wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus gehouden. Vrijdag is er om 14.00 uur en 20.30 uur (verlicht) een rondgang door het dorp. Zaterdag is er een groot straattheaterfestival en staan alle creaties inclusief figuratie opgesteld in het centrum van de kern. Het Corsofestival begint om 12.00 uur en duurt de hele middag. Kijk ook op www.corsoklooster.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500