Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vakantie in de regio: Wiedenlab

Geplaatst op: 15 juli 2019

Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Sint Jansklooster, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

Genemuiden Actueel springt deze zomer af en toe de stadsgrenzen over, op zoek naar leuke uitjes en tripjes voor mensen die niet op vakantie gaan of alweer terug zijn en er nog op uit willen om het vakantiegevoel vast te houden. Vandaag zijn we in Sint Jansklooster.

Vanaf 16 juli kunnen gezinnen met kinderen mee doen met het OERRR Wieden waterlab. Een watermiddag voor het hele gezin met proefjes over en met het water.

Natuurmonumenten organiseert voor jong en oud allerlei leuke zomeractiviteiten. Naast het WiedenWaterLab kunnen gezinnen met kinderen mee op OERRR vaarexpeditie of een schepnetje huren. En de excursieboot van Natuurmonumenten vertrekt bijna dagelijks voor een vaartocht in De Wieden. Het startpunt is Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

OERRR WiedenWaterLab Deze zomer is er tijdens de zomervakantie noord elke dinsdag het OERRR WiedenWaterLab. Een watermiddag voor het hele gezin met proefjes over waterkwaliteit en de beestjes die in het water leven. De middag is inclusief een uurtje varen. Starttijden zijn 12.00 uur en 13.45 uur. Ervaren natuurgidsen begeleiden de activiteit. De prijs voor leden van Natuurmonumenten is € 6,- / kind lid of OERRR-lid  € 6,- en voor niet leden € 9,- / kind niet-lid € 9,-. Boek gauw een plekje voor de OERRR WiedenWaterLab via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

OERRR vaarexpeditie Iedere donderdag van 18 juli tot 22 augustus zijn kinderen van harte welkom om mee te gaan op vaarexpeditie. Deze vaartocht speciaal voor kinderen en ouders staat in het teken van beleven. Je gaat meten hoe diep het water is, ontdekt met een schepnet wat er leeft in het water en gaat samen met de boswachter op zoek naar vogels in en boven het water. Deze activiteit begint om 13.30 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden en duurt 1,5 uur. De prijs voor leden van Natuurmonumenten is € 6,- / kind lid of OERRR lid € 3,- en voor niet leden € 9,- / kind niet lid € 6,-. Voor meer informatie en aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Zomervakantie Tijdens de zomervakantie is er dagelijks wat te beleven in De Wieden! Naast het OERRR WiedenWaterLab en Vaarexpeditie zijn er verschillende vaartochten, waarvan de kortere tochten ook zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tocht met een authentieke zeilpunter.
Vanaf de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen met een schepnet, waterbak en zoekkaart waterdiertjes vangen in de sloot langs het vlonderpad. Verhuur van schepnet kost voor leden € 1, – en voor niet-leden € 1,50.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500