Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

LET OP: Kabelpont

Geplaatst op: 26 juli 2019

tekst: Erik Eenkhoorn, foto's en video: Benno Blokzaijl

LET OP: KABELPONT. dit staat op een groot bord aangegeven op de veerpont tussen Genemuiden en Zwartsluis. Vooral de recreatievaart blijkt het principe van de kabelpont niet te snappen, zo vertelt Benno Blokzijl, schipper van de pont.

“Het gebeurd zo vaak dat er een bootje tegen de kabel aan vaart, met schade aan de boot tot gevolg. De diepte van de kabel heeft niks te maken met de afstand die de pont al heeft afgelegd. De diepte wordt juist bepaald door de stroming en de wind op het Zwartewater. Hoe harder de wind, zoals vandaag, hoe strakker de kabel blijft staan”, aldus Blokzijl. Vandaar de oproep: “Wacht even tot de pont aan de oever ligt. Je hebt tenslotte vakantie, dus vanwaar die haast?”

In tegenstelling tot wat recreatievaart denkt heeft het zakken van de kabel niets te maken met de afstand die de pont al heeft afgelegd, maar puur met wind en stroming. Dus wacht even tot de pont aan de oever ligt. Je hebt tenslotte vakantie, dus vanwaar die haast?

Geplaatst door Benno Blokzijl op Vrijdag 26 juli 2019

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500