Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zweefmolenaar met gerepareerde bril door naar Sleen

Geplaatst op: 30 juli 2019

Opmerkelijk voertuig dinsdagochtend voor ’t Olde Staduus: een tractor met een bont gekleurd woonwagentje. Geen stel dat op een bijzondere manier vakantie viert, maar een kinderzweefmolenexploitant op weg naar Sleen, vertelt eigenaar Menno even later als hij terug is van een bezoek aan Juwelier Brouwer. “Mijn bril was kapot en nu weer gerepareerd. Wat een service hier”, lacht de inwoner van De Wijk.

Hij reist het hele jaar als ‘zweefmolenaaar’ door Nederland, dit keer toevallig met partner Karin. Ze zijn maandag vanuit Amsterdam naar deze regio gereden, over een zorgvuldig uitgekozen route. De tractor met woonwagen mag niet over fietspaden, maar uiteraard ook niet over al te drukke wegen. “Het liefst ga ik over dijkweggetjes en dat soort routes”, vertelt Menno, die aan het eind van de middag op een festival in Zandpol moet zijn en daarna doorrijdt naar Sleen.

Daar bouwt hij zijn kinderzweefmolen weer op. “Alle onderdelen zitten in of aan de wagen, sommige zelfs onder bed”, glimlacht de bijzondere ondernemer, die alle hoeken en gaten van Nederland door zijn beroep leert kennen. “Ooit zijn we samen begonnen als rondreizend danstheater in Frankrijk. Ondertussen hebben we de woonwagen uit 1961 volledig vernieuwd en aangepast aan onze wensen.”

Hij laat de wagen zien, die is uitgerust met een bed, een keukentje, een televisie en andere moderne gemakken. “Als het moet kan ik ook een douche maken met een tuinslang”, vertelt Menno. “Op het dak zitten zonnepanelen. Daar draait de kinderzweefmolen ook op. Ik word vooral geboekt door festivals en dat soort evenementen. Op kermissen sta ik eigenlijk nooit. Deze buurt is onontgonnen gebied voor mij. Ik denk dat Dronten de dichtstbij gelegen plek is waar we ooit hebben gestaan.”

Wellicht gaat dat de komende jaren veranderen. Gezien worden is regelmatig geboekt worden, weet Menno uit ervaring. Meer informatie op www.zweefmolenaar.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500