Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider renners tonen zich aan ’thuispubliek’

Geplaatst op: 6 augustus 2019

Bauke Mollema startte ook in Steenwijk

Opvallend veel Genemuidenaren waren dinsdagavond aanwezig bij het Spektakel van Steenwijk. Ze kwamen de lokale wielrenners Pascal Eenkhoorn en Tim Naberman bewonderen en die lieten zich tijdens de wedstrijd ook goed zien. Ze maakten onderdeel uit van een kopgroep, waarna uiteindelijk Tour-renner Dylan van Baarle de wedstrijd won. Eenkhoorn, prof bij Jumbo-Visma, werd zesde en Naberman, lid van de opleidingsploeg van Sunweg, achtste.

Criteriums zoals die in Steenwijk vinden al decennialang volgens hetzelfde protocol plaats: terwijl liefhebbers op handtekeningenjacht kunnen, glijdt de reclamekaravaan over de route, boordevol snoep en hebbedingetjes voor de grijpgrage handen achter de drangrekken. Ondertussen was het overlijden van de Belgische wielrenner Lambrecht wel het gesprek van de dag.

Als de karavaan door de voorraad heen is en de speakers van dienst het volume verder opvoeren, komen de matadoren uit de Tour de France naar voren. In dit geval had Steenwijk Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Dylan Groenewegen en Cees Bol weten te lokken. Zij gingen zoals te doen gebruikelijk vergezeld van een aantal aantrekkelijke dames in een auto het parcours rond. Ook Eenkhoorn werd door speaker Jannes Mulder uitvoerig benoemd. “Een van de grootste talenten van Nederland”, aldus de bekende speaker.

Na het rondje bestijgen de wielrenners vervolgens de fiets, waarna ze tientallen ronden voor spektakel zorgen. Vanaf de start vinden de demarrages plaats, waarbij altijd wel een van de grote namen is betrokken. Uiteindelijk wint dan ook altijd een van de grote namen, zo ook in Steenwijk. Of dat nou afgesproken werk is of niet, het publiek geniet van de wedstrijd en in ieder geval van het contact met de renners. Want dat blijft opvallend: wie wil, knoopt binnen een minuut een gesprek aan met de vedettes.

Eenkhoorn vertrekt de komende week naar Noorwegen, waar hij de Arctic Tour of Norway gaat rijden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500