Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De gemeente kan de boom in

Geplaatst op: 7 augustus 2019

De gemeente kan de komende maanden letterlijk de boom in. Tot en met oktober gaat Zwartewaterland bomen in de gemeente snoeien, zo blijkt uit de wekelijkse gemeentepagina. Kleinere bomen worden vanaf de grond gesnoeid en voor grotere bomen wordt een hoogwerker ingezet. ROVA voert de werkzaamheden uit.

In totaal staan in Zwartewaterland ongeveer achtduizend bomen. De gemeente wil de kwaliteit daarvan verbeteren en de bomen duurzaam onderhouden. In 2018 zijn alle bomen geïnventariseerd. Op basis van veiligheid en urgentie is een onderhoudsplanning gemaakt tot 2023. In deze periode worden alle bomen gesnoeid en worden de snoeiachterstanden weggewerkt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500