Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden houdt van ‘pakketjes’ en cadeauverpakking

Geplaatst op: 16 augustus 2019

Bakkerij Slager is na de vakantiesluiting deze week elke ochtend open. En dus komen de fijnproevers en broodliefhebbers weer naar de winkel aan het Havenplein. Daar zijn Harm en Annekie Hulst ondertussen alweer vier jaar gevestigd.

Elf jaar geleden openden ze al een winkel aan de Langestraat. “En in Staphorst hebben we al sinds 1997 een bakkerij. Die namen we destijds over van de bakker waarvan Harm het vak heeft geleerd. Hij woonde daar als kind vlak in de buurt en hielp al heel jong mee. Zo is hij het bakkersvak ingerold”, vertelt Annekie.

En van die stap hebben ze bijna 25 jaar later nog geen spijt. Het blijft een mooi ambacht. “Brood bakken is echt een kunst. Als je meel en alle ingrediënten hebt, heb je nog geen lekker brood. Daaraan moet je veel tijd besteden en voortdurend inspelen op de omstandigheden om de kwaliteiten hoog te houden.”

Uiteindelijk leidt dat tot brood waarvoor klanten ook van buiten Genemuiden of Staphorst graag naar de twee winkels rijden. “We hebben bijvoorbeeld klanten uit de Noordoostpolder, maar ook uit Kampen en Zwolle. Die komen voor ons brood en voor onze specialiteiten, zoals natuurlijk de Staphorster rolletjes en het Genemuider suuker. Ook krentenbrood en suikerbrood uit Staphorst is populair.”

Hoewel er tussen Genemuiden en Staphorst hemelsbreed weinig kilometers liggen, zit er toch verschil tussen beide winkels, vertelt Annekie. “Elk dorp heeft weer eigen gewoontes en een eigen smaak. Dat zie je wel aan suuker, wat buiten Genemuiden weinig mensen kennen. Bijzonder voor Genemuiden is ook de vraag naar cadeauverpakking en pakketjes. Mensen geven hier elkaar graag een cadeau. Onze medewerkers in Genemuiden hebben daarop perfect ingespeeld.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500