Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Henk en Lummie Kolk vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 29 augustus 2019

29 augustus was voor Henk en Lummie Kolk een dag met een gouden randje. Zij mochten de dag gedenken dat ze vijftig jaar geleden in het huwelijk traden in het gemeentehuis van Genemuiden. Voor burgemeester Bilder aanleiding voor een bezoekje bij hen thuis in de Stuivenbergstraat in Genemuiden. Hij feliciteerde het gouden bruidspaar namens de gemeente Zwartewaterland met deze mijlpaal.

Hendrik Kolk en Lummigje Huisbrink groeiden beiden op in Genemuiden. Lummie kwam regelmatig bij het gezin Kolk over de vloer. Zij was bevriend met de zus van Henk. Henk kreeg een bijzondere belangstelling voor Lummie en dit was wederzijds. Zij leerden elkaar goed kennen, kregen verkering en van het een kwam het ander. Op de laatste vrijdag in augustus 1969 werd er getrouwd. Het gezin kreeg drie zonen.

Henk werkte met veel plezier in de tapijtindustrie en hij bleef zijn werkgever trouw tot aan zijn pensionering. Lummie werkte ook in de tapijtindustrie en was hulp in de huishouding. In zijn vrije zette Henk zijn talenten in als bestuurslid van de schoolvereniging van de Gereformeerde Gemeente. Lummie droeg de plaatselijke vrouwenvereniging een warm hart toe en was lid van het zangkoor in Genemuiden. En nog steeds zitten Henk en Lummie niet stil. Lummie past met veel plezier regelmatig op de kleinkinderen en Henk is bijna dagelijks te vinden in zijn volkstuin waar hij zijn eigen groente verbouwd.

Henk en Lummie vieren hun gouden huwelijksjubileum in kleine kring met hun kinderen en tien kleinkinderen. ‘En die wonen allemaal in Genemuiden, iets om dankbaar voor te zijn’, aldus het bruidspaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500