Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geert en Alie Kolk vijftig jaar in het huwelijksbootje

Geplaatst op: 5 september 2019

Geert en Alie Kolk – Hoekman mochten op 8 augustus gedenken dat ze vijftig jaar geleden in het huwelijk traden. Voor burgemeester Bilder aanleiding voor een bezoekje bij het bruidspaar thuis aan de Westerkaai in Genemuiden. Hij feliciteerde hen namens de gemeente Zwartewaterland met hun gouden huwelijksjubileum.

Zowel Geert als Alie zijn geboren en getogen in Genemuiden. Toen Alie Hoekman 17 jaar oud was leerde ze via vrienden de 20 jarige Geert Kolk kennen. Zij kregen verkering en trouwden op 8 augustus 1969. Na het huwelijk woonde het echtpaar anderhalf jaar bij de ouders van Geert vanwege de woningnood in Genemuiden.

Geert was voor het huwelijk werkzaam bij Johannes Visscher Automatten. Eenmaal getrouwd ging hij de bouw in. Later zette hij zijn carrière voort als directeur bij Vadain in Genemuiden. Ook Alie had daar een baan. Maar liefst vijfentwintig jaar werkten ze samen bij dit bedrijf. En Geert is nog steeds actief. Wekelijks mag Venture groep nog één dag op zijn inzet rekenen.

Geert en Alie zitten tot op de dag van vandaag niet stil. Zij zetten zich in als vrijwilligers voor de stichting Sampark. Ze zijn al een aantal keren naar India (in de buurt van Delhi) geweest om scholen te schilderen en op te knappen voor de stichting. Geert is al 65 jaar trouw lid van sportclub Genemuiden en draagt daar zijn steentje bij als vrijwilliger. Momenteel zit hij in de sponsorcommissie. Samen trekken ze er graag op de fiets, ook naar het buitenland. Ze maakten al diverse meerdaagse tochten langs de Donau, Moezel en Bodensee.

Alie en Geert kregen twee kinderen en er zijn zes kleinkinderen. “Geven en nemen, en elkaar vrijlaten, dat is het geheim van een 50 jarig huwelijk”, aldus het echtpaar. Ter ere van het huwelijksjubileum gaan Geert en Alie met kinderen en kleinkinderen op reis naar Tanzania en op safari in Zanzibar.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500