Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Darter gooit raak tegen ALS

Geplaatst op: 6 september 2019

Eric Eenkhoorn heeft al 6100 euro opgehaald in de strijd tegen de ziekte ALS. Hij begon daarmee omdat zijn schoonvader aan die ziekte lijdt. “En ik verwacht dat ik vanavond al op negenduizend euro zit”, zegt Eenkhoorn, vlak voordat een bedrijvendartstoernooi in De Rank begint. Daaraan doen 24 teams van vier darters mee.

“Ik ging eerst voor duizend euro, toen tweeduizend, toen vijfduizend en nu voor 7500 euro, maar het lijkt erop dat we daar ook dik overheen gaan. Mijn schoonvader heeft een groot netwerk in het bedrijfsleven en al die ondernemers heb ik aangeschreven. Die ‘gunfactor’ zorgt voor dit hoge bedrag. Geweldig natuurlijk”, zegt Eenkhoorn.

Die verplaatst zijn vizier na het darten van vrijdagavond naar de zondag. Dan springt hij in het Amsterdamse water tijdens de CitySwim, die ook in het teken van de strijd tegen ALS staat. “Ik ben gisteren nog twee keer van de kaai naar de pont gezwommen, dus ik denk dat ik er klaar voor ben. Met 16 graden ziet het er voor zondag niet slecht uit, maar het voorspelde onweer van zaterdag zorgt er vast voor dat de watertemperatuur verder zakt.”

Bij het toernooi in De Rank is ook een grote verloting. Reden genoeg om daar even een kijkje te nemen dus.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500